dinsdag, 26. september 2006 - 22:19

Verkeerscontroles blijven noodzakelijk

Dat verkeerscontroles nog steeds noodzakelijk zijn bleek dinsdag maar weer eens. In Emmercompascuum en Nijeveen werden meerdere bestuurders gecontroleerd. Hierbij werden diverse overtredingen door de politie vastgesteld.

In Nijeveen werd in het bijzonder gecontroleerd op de wijze waarop kinderen in de auto zitten. Hierbij lette de politie er ondermeer op of de kinderen in een goedgekeurd kinderzitje zitten en of ze in de gordels zaten. Vanaf 1 maart j.l. zijn hierover namelijk nieuwe regels van kracht.

De controles werden in de nabijheid van de basisscholen in Nijeveen uitgevoerd. De meeste kinderen werden op de juiste wijze door de ouders vervoerd. Dit kon niet in alle gevallen van de ouders zelf worden gezegd. Vier van hen kregen dan ook een bekeuring omdat ze geen gordel droegen.

In Emmercompasuum aan de Runde werd bekeurd voor het ontbreken van de autogordel, niet handsfree bellen, onjuist bevestigen van de losbreek inrichting en het rijden met aanhanger zonder E - aantekening op het rijbewijs. Ook werd nog een bromfietser bekeurd om dat zijn machine te veel vermogen en een gladde band had.
Provincie:
Tag(s):