woensdag, 14. juni 2006 - 9:18

Verkeersexamen brugklassers

Achterhoek

De politie en de basisscholen in Hummelo, Hoog Keppel, Voor- en Achter-Drempt organiseren vrijdag 16 juni a.s. het praktijk-verkeersexamen voor de leerlingen van groep 8 die na de zomer naar het voortgezet onderwijs in Doetinchem gaan. Het examen wordt afgenomen op de fietsroute vanaf de basisschool naar de toekomstige scholen in Doetinchem.

Op deze wijze willen politie en scholen de leerlingen instrueren en begeleiden bij de overgang van het verkeer in hun dorp naar dat in de stad Doetinchem.

Met medewerking van wijkagent Katrien Beijer gaan de oudste leerlingen van de basisscholen vrijdag ieder afzonderlijk per fiets vanaf de eigen school naar de nieuwe school van het voortgezet onderwijs in Doetinchem. Onderweg worden hun verkeersgedragingen gade geslagen door agenten, leerkrachten en ouders van de vier scholen.

Met dit verkeersexamen willen de politie en basisscholen een belangrijke bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid voor de kinderen, die na de zomer met het drukke verkeer geconfronteerd worden. Gaat men nu soms nog lopend naar de plaatselijke basisschool, straks moeten de brugklassers vele kilometers op de fiets naar één van de scholen van het voortgezet onderwijs in Doetinchem.

De deelnemende scholen zijn: de Bongerd uit Hoog Keppel, de Woordhof uit Hummelo, de Sint Willibrordusschool uit Achter Drempt en de Gildeschool uit Voor Drempt.
Provincie:
Tag(s):