maandag, 17. april 2006 - 11:48

Verkeersongevallen met letsel

Vrijdag en zaterdag vonden er een aantal aanrijdingen plaats in Holten, Oldenzaal, Enschede en Hengelo. Bij alle aanrijdingen was er sprake van lichamelijk letsel en materiële schade.

Op vrijdag 14 april omstreeks 14.00 uur vond er een verkeersongeval plaats op de kruising Langstraat / Beusebergerweg in Holten. Een 47-jarige automobilist uit Holten reed over de Langstraat in de richting van de Beusebergerweg. Bij hem in de auto zat een 19-jarige man uit Holten. Op de genoemde kruising gaf de automobilist geen voorrang aan de voor hem van linkskomende auto bestuurd door een 58-jarige automobiliste uit Markelo. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. De inzittenden werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op vrijdag 14 april omstreeks 14.50 uur vond er een verkeersongeval plaats op de toerit van de A35 in Hengelo, in de richting van Almelo. Drie auto’s waren bij een kop- staartbotsing betrokken. Twee personen, een 25-jarige man uit Borne en een 32-jarige man uit Borne werden met onbekend letsel ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Zij konden na behandeling weer naar huis.
De eerste auto had moeten remmen, omdat er een pallet op de rijbaan had gelegen, die kort daarvoor van een vrachtwagen was gevallen.

Op vrijdag 14 april omstreeks 16.00 uur kwam een fietster te val op de Windmolenweg in Enschede, omdat haar handtas in haar voorwiel verzeild raakte. Het slachtoffer, een 18-jarige vrouw uit Boekelo, is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het letsel is onbekend.

Op zaterdag15 april omstreeks 00.20 uur ging bij de kruising Enschedesestraat/Schelmaatsweg in Oldenzaal een motorrijder onderuit. Ter plaatse werd door de politie alleen een geheel vernielde motor aangetroffen. Uit sporen kon worden vastgesteld dat de bestuurder de vluchtheuvel is opgereden en hierdoor ten val is gekomen en over de rijbaan is geschoven. De bestuurder, een 31-jarige man uit Enschede, is opgespoord en overgebracht naar het ziekenhuis i.v.m. schouderletsel. Proces-verbaal is opgemaakt, omdat de man geen rijbewijs had en omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten.

Op vrijdag 14 april omstreeks 19.15 uur vond er een ongeval plaats op de kruising Gronausestraat/Schoolstraat in Enschede. Een 16-jarige Enschedese jongen fietste op het van de rijbaan gescheiden fietspad in de richting van Duitsland. Een 50-jarige automobilist uit Enschede kwam uit tegenovergestelde richting. Hij sloeg op de genoemde kruising linksaf de Schoolstraat in en zag daarbij de fietser over het hoofd. De automobilist stopte om te kijken hoe het met de fietser was, maar reed hierna weg zonder zijn identiteit bekend te maken.
Getuigen hadden het kenteken en het signalement genoteerd en op basis daarvan kon de politie de man achterhalen en hem uitnodigen op het bureau voor het afleggen van een verklaring en het overhandigen van een proces-verbaal. De fietser is, met letsel aan zijn knie, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):