donderdag, 14. september 2006 - 21:51

Verkeersveilige school in Eelde

Eelde

Op woensdag 20 september 2006 zal het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) feestelijk worden uitgereikt aan de Daltonschool Eelde. De school voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen die aan het Drents Verkeersveiligheidslabel worden gesteld.

De openbare basisschool Eelde heeft structureel aandacht voor het verkeersonderwijs in en om de school. De Daltonschool is daarmee één van de 50 scholen die in Drenthe meedoen aan het verkrijgen van het certificaat van een verkeersveilige school.

De school heeft hard gewerkt om in bezit te komen van het certificaat. Op woensdag 20 september om 10.30 uur zal verkeerswethouder van de gemeente Tynaarlo, Harm Assies, het certificaat van “een verkeersveilige school“ op feestelijke wijze aan de directeur overhandigen. Ook zal de wethouder het bijbehorende, fel begeerde DVL-schildje, op de school onthullen.

Scholen kunnen door deelname aan het project in bezit komen van het DVL. Het is een uiterlijke waardering voor de geleverde kwaliteitsverbetering op het gebied van verkeersveiligheid. Scholen laten met het verkeersveiligheidslabel zien dat het de school ernst is met de verkeersveiligheid.
Provincie:
Tag(s):