vrijdag, 21. juli 2006 - 20:58

Verkoelende douche voor olifanten en planten

Emmen

De olifanten van Dierenpark Emmen genieten met dit warme weer dagelijks een aantal keren van een lekkere frisse douche. Zodra de verzorgers maar in de buurt van het waterkanon komen, staan met name Radza, Annabel en Htoo Kin Aye al vooraan om straks maar zoveel mogelijk water op te kunnen vangen. Als het park ’s avonds om zes uur dicht gaat en de olifanten op stal staan, is het nog niet voorbij, want dan gebruikt de tuindienst hetzelfde waterkanon om de planten in de buurt van het olifantenverblijf te sproeien.

De vele bomen, struiken en andere planten, die het park zo’n natuurlijke aanblik geven en veel schaduwrijke plekjes bieden, hebben met het huidige weer natuurlijk grote behoefte aan water.

Om daaraan te voldoen zijn iedere avond vier tuinmannen in het park druk in de weer met 30 sproeiers, brandslangen en het waterkanon om het groen in het dierenpark groen te laten blijven. Ze zijn daar al gauw tot tien uur mee bezig en beginnen dan de volgende ochtend om zes uur met ..... planten water geven. Zelfs de planten in de tropische kassen hebben op dit moment extra dorst.

Gelukkig is er geen gebrek aan water, al is op piekuren de waterdruk wel eens wat lager. Toch zou een periode met – bij voorkeur – ’s nachts wat frisse regenbuien zeer welkom zijn. Dan kunnen de tuinmannen van het park ook weer eens een avondje in hun eigen tuin doorbrengen!
Provincie:
Tag(s):