vrijdag, 28. juli 2006 - 11:39

Verkoeling voor mensen in de bajesboot

Rotterdam

Op aandringen van Raadslid Leo Bruijn van de PVDA in Rotterdam hebben gevangenen, die verblijven op de bajesboot in Rotterdam, donderdagavond enige verkoeling gekregen. De fractie van de PvdA in Rotterdam heeft zich de afgelopen week druk gemaakt voor verkoeling voor de mensen op de Bajesboten in de Merwedehaven. Gisteravond is er eindelijk gestart met spuiten.

Raadslid Leo Bruijn: ‘Elke ondernemer weet dat je een plat dak kan en in dit geval móet koelen met water. Dit kan door verneveling of besproeiing van het dak met water.

De afgelopen dagen heb ik verschillende pogingen gedaan om in contact te komen met de directie van de Bajesboot. Dat heeft eindelijk, na spoedoverleg met loco-burgemeester Jantine Kriens, er toe geleidt dat ze gisteravond voor het eerst zijn gaan spuiten, als proef, om te kijken wat het effect is. En vandaag gaan ze daar mee door. Dat is natuurlijk goed nieuws.’

De Bruijn vindt het verbazingwekkend dat de directie van de Bajesboten zolang lijdzaam toegekeken heeft bij de gevolgen van de nog steeds voortdurende hittegolf. ‘Voor zowel bewoners (voornamelijk uitgeprocedeerde asielzoekers) als personeel zijn de huidige weersomstandigheden onmenselijk,’ aldus Bruijn.

Soortgelijke problemen hebben zich in het verleden voorgedaan bij het IJssellandziekenhuis in Capelle a/d IJssel. Het met water koelen was hier niet de afdoende oplossing, maar zorgde wel op dat moment voor de zo broodnodige verkoeling.
Provincie:
Tag(s):