maandag, 2. oktober 2006 - 8:56

Verkoop Novio aan Connexxion dichtbij

Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft vorige wee een voorlopige overeenstemming bereikt met Connexxion over de verkoop van Novio. Connexxion heeft een interessant voorstel gedaan waarmee Novio optimaal wordt voorbereid op de aanbesteding van het openbaar vervoer in het KAN-gebied in 2010.

Ook Novio Techniek en Express zijn gebaat bij de overname. Voor de ruim vijfhonderd medewerkers van Novio geldt een werkgelegenheidsgarantie.

Verkoop vóór 31 december 2006 is belangrijk om tot 2010 de concessieverlenging openbaar vervoer in de stadsregio Arnhem-Nijmegen veilig te stellen. Met de voorgenomen verkoop voldoet het college van burgemeester en wethouders aan zijn doelen: continuïteit van het bedrijf en zijn werkgelegenheid, een goede dienstverlening aan de reizigers en een goede verkoopprijs.

De directie van Novio zal de ondernemingsraden van Novio op korte termijn om advies vragen. Connexxion doet dat ook met zijn ondernemingsraad. De vakbonden worden uitgenodigd voor overleg. De Sociaal Economische Raad (SER) en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) zullen over de voorgenomen aankoop worden ingelicht.

Connexxion gaat bij Novio een boekenonderzoek doen. Daarna komen de gemeente en Connexxion tot een definitieve koopovereenkomst.

Na behandeling in de gemeenteraad van Nijmegen en de adviezen van de ondernemingsraden zal het college van B&W naar verwachting in november een definitief besluit nemen.
Provincie:
Tag(s):