dinsdag, 16. mei 2006 - 10:09

Verkrachter aangehouden

Utrecht

Zondagavond 14 mei is een man aangehouden op verdenking van twee verkrachtingen en twee pogingen daartoe. In de maand april werd op het Zandpad in Utrecht een prostituee verkracht. Bij twee andere vrouwen bleef het -dankzij flink verzet van beide vrouwen- bij een poging tot verkrachting. Vermoedelijk werden deze feiten door een en dezelfde man gepleegd. Begin mei deden zich opnieuw twee incidenten voor, ditmaal op de Europalaan in Utrecht. Het zou daarbij gaan om een man met een donkere huidskleur en een opvallend gouden tand.

De man bezocht de vrouwen op het Zandpad, maar eenmaal in de kamer, sloeg de man toe. Hij greep de vrouwen bij de keel waarbij het in een geval tot een verkrachting kwam.

De politie startte hierop een onderzoek. Via de internetsite van de politie was binnen het korps bekend gemaakt dat een man seriematig vrouwen verkrachtte of pogingen daartoe deed. Van veel agenten kwamen daarop tips binnen van negroïde mannen met een of meer gouden tanden.

Nadat de rechercheurs van het onderzoeksteam met deze tips aan de slag gingen bleek al snel dat daar ook de gouden tip tussen zat. Daardoor kon op 14 mei een verdachte in deze zaak in zijn woning worden aangehouden. Deze man, 23 jaar oud en woonachtig in Utrecht, is ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):