donderdag, 26. januari 2006 - 0:11

Verkrachter Oudwoude maakte eerder slachtoffertjes

De verdachte in de zedenzaak Oudwoude, een 25-jarige inwoner van de gemeente Kollumerland, heeft deze week bekend dat hij bij nog twee andere zedenzaken betrokken is geweest.

Afgelopen maandag heeft hij bekend dat hij op zondag 23 oktober 2005 in Kollum heeft geprobeerd een 11-jarig meisje aan te randen (onder bedreiging van een mes).
Woensdag heeft de man bekend dat hij op zondag 23 mei 2004 een destijds 5-jarig meisje uit Deventer, onder bedreiging van een mes, seksueel heeft misbruikt. Afgelopen donderdag was al uit een DNA-vergelijking door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk gebleken dat het DNA van de verdachte overeenkomt met het DNA dat destijds op de plaats van het misdrijf was gevonden. De politie IJsselland heeft de Deventer zaak inmiddels overgedragen aan de politie Fryslân.

Met betrekking tot de zedenzaak Oudwoude meldt het OM dat het mes waarmee de verdachte het 13-jarige slachtoffer uit Oudwoude zondagmiddag 15 januari jl. heeft bedreigd, vorige week op zijn aanwijzingen in de buurt van de plaats delict is gevonden. Daarnaast is tijdens de doorzoeking van de woning van verdachte op maandag 16 januari jl. een computer in beslag genomen waarop foto's stonden, die verdachte op die betreffende zondagmiddag van het slachtoffer had gemaakt. Er is geen enkele aanwijzing dat de verdachte deze foto's heeft verspreid via internet.

Het Team Grootschalig Optreden (TGO) Oudwoude onderzoekt nog of de verdachte ook betrokken is geweest bij de aanranding van een 12-jarig meisje op woensdag 19 oktober 2005 om 17.30 uur in een parkje bij de Singel in Buitenpost. Het TGO is op zoek naar de jonge vrouw op de fiets die getuige is geweest van deze aanranding. Zij wordt verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het TGO Oudwoude via telefoonnummer 0900-8844.

Het Team Grootschalig Optreden (TGO) werkt nog met 20 personen aan de zaak. De verdachte moet woensdag 1 februari voor de raadkamer van de rechtbank Leeuwarden verschijnen. De raadkamer beslist dan of de voorlopige hechtenis van de verdachte met 30 dagen wordt verlengd.
Provincie:
Tag(s):