woensdag, 14. juni 2006 - 22:14

Verkrachting voorkomen en 5-jarig meisje gevonden

Amsterdam

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben agenten en brandweermannen met kordaat optreden mogelijk een zedenmisdrijf voorkomen. Hierbij werd een 35-jarige man gearresteerd. De hulpdiensten waren in eerste instantie naar Geldershoofd geroepen om een onderzoek in te stellen naar de ouders van een 5-jarig meisje. Het kind was door buren opgevangen omdat er niemand thuis was. Toen na enkele uren er zich nog geen ouder had gemeld werd de politie ingeschakeld.

Om de woning van het kind binnen te komen werd de brandweer opgeroepen. Maar terwijl brandweerlieden en agenten de bewuste woning probeerden binnen te komen hoorden zij op de begane grond aan de zijkant van Geldershoofd een vrouw gillen.

Agenten waren in enkele seconden bij de vrouw die in de aanwezigheid van een man verkeerde. Blijkbaar stond de man op het punt om sex met de vrouw te hebben. De vrouw was bijzonder overstuur en verklaarde dat zij door de man bedreigd was. De man werd in de boeien geslagen en naar een politiebureau gebracht. Het 5-jarige meisje werd ondergebracht via het Crisistream Jeugdzorg. Tot het verschijnen van het persbericht had zich nog steeds geen ouder gemeld. In beide zaken doet Bureau Zedenpolitie het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):