dinsdag, 15. augustus 2006 - 8:27

Verlegging gasleiding bij Nieuw- en Sint Joosland

Nieuw- en Sint Joosland

Voor de aanleg van de N57 is de verlegging nodig van een gasleiding bij de Oude Havendijk tussen Nieuw- en Sint Joosland en de A58. De verlegging van de leiding is reeds begin juli gestart. Eind september neemt Gasunie de nieuwe gasleiding in gebruik.

Door de betreffende gasleiding wordt het gas getransporteerd voor een grote afnemer op het bedrijventerrein Arnestein en het gasontvangststation van Middelburg en omstreken. Vanaf het gasontvangststation neemt een ander energiebedrijf, zoals Delta, het transport over van Gasunie. Het aansluiten van de leiding wordt gecombineerd met de bedrijfsstop van een grote afnemer op het bedrijventerrein.

Tijdens de werkzaamheden wordt een doorkoppeling gemaakt, waardoor de gasvoorziening in stand blijft. Ter voorbereiding van de verlegging zullen, vanaf 15 augustus, bomen worden gekapt tussen de Nieuwlandseweg en de Elektraweg.

De N57 is een samenwerkingsproject van Rijkswaterstaat Zeeland met Provincie Zeeland, gemeenten Middelburg en Veere en waterschap Zeeuwse Eilanden. De aangepaste N57 op Walcheren loopt vanaf de A58 bij Nieuw- en Sint Joosland langs de noordoostkant van Middelburg, via Serooskerke naar Vrouwenpolder. De weg kruist in Middelburg via een aquaduct het Kanaal door Walcheren. De planning is dat de aangepaste N57 uiterlijk in 2010 klaar is. Kijk voor meer informatie op de website www.rijksweg57.nl.
Provincie:
Tag(s):