vrijdag, 10. november 2006 - 14:48

Verlichtingscontrole met hulp wegenwacht

Apeldoorn

De politie heeft donderdagavond op de Prins Willem Alexanderlaan een verlichtingscontrole gehouden. Automobilisten kregen dit keer de gelegenheid om defecte verlichting door een medewerker van de Wegenwacht te laten repareren.

De politie Apeldoorn heeft tijdens haar verlichtingscontrole voor een preventieve aanpak gekozen. Hiermee wilde men automobilisten met defecte autoverlichting meer attent maken op het feit om eens vaker de verlichting te controleren. De Wegenwacht was bij de controle aanwezig en kon defecte verlichting direct repareren. 25 automobilisten maakten dankbaar gebruik van deze gelegenheid. Een boete zou hen zo’n 50 euro hebben gekost.

Tijdens de controle werd er één automobilist aangehouden. Bij de auto van deze 31-jarige Tilburger werd vastgesteld dat er een lamp defect was. De politie stelde de automobilist voor de keus om het lampje te laten repareren of om te betalen. De automobilist werd hierop kwaad, stapte in zijn auto en wilde wegrijden. De politie wist dit te verhinderen en hield hem aan. Dit ging gepaard met het nodige verzet. De politie bracht de Tilburger over naar het politiebureau en sloot hem op in een politiecel. De politie maakte proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):