donderdag, 9. maart 2006 - 18:34

Verlies HSV, rood De Jong

Vijf dagen na zijn heldenrol tegen Bayern München moet Nigel de Jong alweer diep in het stof bijten. De ex-Ajacied kreeg in het UEFA Cupduel uit bij Rapid Boekarest in de 67e minuut zijn tweede gele kaart en kon daardoor inrukken.

Zijn wegzending maakte de opdracht van HSV nog lastiger. De Duitsers stonden op het moment van de rode kaart tegen de verhouding in namelijk al met 1-0 achter door een goal van Daniel Niculae in de blessuretijd van de eerste helft. Met tien man kon de ploeg van trainer Thomas Doll moeilijker tot uitgespeelde kansen komen.

Toch bleef het wel de betere ploeg en juist daarom was het zuur voor HSV, met Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz in de basis, dat het ook nog een tweede treffer om de oren kreeg. Een negatieve hoofdrol was daarbij weggelegd voor Van der Vaart. De international verstuurde een slordige pass. Vanuit de omschakeling kwam Rapid er razendsnel uit. De counter had Mugurel Buga als eindstation. Hij dompelde HSV met een hakballetje in nog diepere rouw, 2-0.
Categorie:
Tag(s):