woensdag, 6. september 2006 - 11:49

Vermeende inbrekers aangehouden

Maandagmiddag rond 13.20 uur werd op de Oliemolensingel in Enschede een auto aangetroffen waarvan bekend was dat deze toebehoorde aan een 38-jarige man uit Venray. Deze persoon wordt ervan verdacht, samen met anderen, betrokken te zijn geweest bij meerdere inbraken, waaronder in een woning en in een horecagelegenheid in Enschede. Behalve de 38-jarige man uit Venray zaten verder bij hem in de auto een 30-jarige Enschedeër en een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats.

Ondertussen was ook bekend geworden dat in de nacht van zondag op maandag was ingebroken bij een restaurant aan de Hengelosestraat in Haaksbergen. Uit een eerste onderzoek was komen vast te staan, dat de inzittenden van deze auto mogelijk hierbij betrokken zouden zijn geweest.
Tijdens de controle van het voertuig trof de politie goederen aan die afkomstig waren van het restaurant in Haaksbergen.
De drie inzittenden werden aangehouden en zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Ook in de woning van de 30-jarige Enschedeër werden goederen aangetroffen die afkomstig waren van de inbraak in Haaksbergen en van andere inbraken, o.a. die bij een horecagelegenheid aan de Gronausestraat in Enschede.
De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):