vrijdag, 14. juli 2006 - 16:17

Vermist gezin Hugoosgift ondergedoken

Maastricht

De Politie Limburg Zuid heeft uit het onderzoek naar de verdwijning van het gezin H. sterke aanwijzingen verkregen, dat het in verband met financiële problemen ondergedoken is. De werkgever van Rond Ao, de echtgenote van Gerrit Hugoosgift, maakte de vermissing van de vrouw bekend, nadat zij zich op 11 april ziek had gemeld.

Omdat de werkgever geen contact met de vrouw kreeg, meldde deze op 14 april de vermissing. Uit het onderzoek is verder komen vast te staan dat Gerrit zijn dochtertje, de 8-jarige Laycha, op 18 april heeft afgemeld van de school.

Aangezien geen familieleden gevonden werden informatie verschaffen, ontstonden bij de politie meer en meer aanwijzingen die duidden op een vermoedelijk ongeval of misdrijf. Daarom publiceerde de politie op vrijdag 30 juni een politiebericht op de regionale TV-zender L1.

Daarop kwam een aantal reacties binnen, waardoor het recherche onderzoek een nieuwe impuls kreeg.

De verzamelde informatie werd geanalyseerd en samen met diverse getuige –verklaringen, ontstonden er steeds sterkere aanwijzingen die duidden op de financiële problemen van Gerrit. In verband met de privacy kan daar inhoudelijk niet verder op worden ingegaan.
Provincie:
Tag(s):