woensdag, 22. november 2006 - 15:49

Vermoedelijke oorzaak brand Twenteborgziekenhuis

Almelo

Het onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut met betrekking tot de brand in een van de operatiekamers van het Twenteborg ziekenhuis in Almelo op donderdag 28 september jl. waarbij een 69-jarige vrouw om het leven kwam, heeft een voorlopige uitslag opgeleverd.

In eerdere persberichten met betrekking tot de brand is aangegeven dat uit eerste bevindingen door de Technische Recherche van de Politie Twente is gebleken dat de brand mogelijk is ontstaan in een anesthesiezuil. Deze zuil is destijds door de politie inbeslaggenomen en door het NFI onderzocht.

Uit dat onderzoek is gebleken dat een lekkende zuurstofslang in de pendel (zuil) hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de brand is geweest. Het NFI zal nader onderzoek verrichten.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet een eigen onderzoek maar participeert met hun deskundigheid ook in het justitie/politie onderzoek.
De IGZ zal in overleg met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) de ziekenhuizen informeren over hoe zij voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.
Provincie:
Tag(s):