zondag, 24. september 2006 - 12:47

Vernielende 'stappers' aangepakt

Alkmaar

De politie gaat wederom de vernielingen aanpakken rond het centrum van Alkmaar op de donderdagen, vrijdagen en zaterdagen. Deze worden veelal gepleegd door jongeren die na de koopavonden of na het uitgaan teruggaan naar huis.

Het gaat hier met name om de gebieden in en rond de Huiswaarden, de Kennemerstraatweg, Vondelstraat en het Hoefplan. Vanaf donderdagavond 28 september a.s zal er door het team van politiebikers in deze gebieden extra gesurveilleerd worden op de donderdag, vrijdag en zaterdag in de avond en nacht.

Vorig najaar werd met de aanpak van de vernielingen al snel succes geboekt. Na twee weken werden toen drie verdachten aangehouden die bekenden 43 auto’s en gebouwen te hebben beschadigd.

Ook de hulp van bewoners wordt bij de aanpak van de vernielingen ingeroepen. Ziet u tijdens het thuiskomen, langsrijden of het uitlaten van de hond één of meerdere jongeren vernielingen plegen of schreeuwend door de straat lopen? Dan kunt u op de donderdag, vrijdag en zaterdag in de avond en nacht bellen naar 0900-8844 onder vermelding van ‘slooproute Alkmaar’. Uw melding wordt dan direct doorgeven aan de surveillerende bikers. De politie kan zo samen met u zorgen voor een betere veiligheid.
Provincie:
Tag(s):