dinsdag, 10. oktober 2006 - 16:53

Vernieling graf Duisenberg blijkt misverstand

Amsterdam

De weduwe van Wim Duisenberg heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat het graf van haar man vernield zou zijn. Zondag bezocht zij het graf en zag dat de beplanting rond het graf beschadigd was. Ook zou een persoonlijke brief aan haar man, die in plastic zat, geopend zijn. De weduwe heeft aangifte gedaan bij de politie.

Dhr. Nesvabda, hoofd van de begraafplaats Zorgvliet, laat weten dat dit allemaal op een misverstand berust. ‘Momenteel zijn wij bezig met het winterklaar maken van de begraafplaats. Ook de beplanting bij het graf van Wim Duisenberg is gesnoeid. Mogelijk heeft mevrouw Duisenberg daarbij gedacht dat de opening van de brief en het snoeien vernieling zijn geweest’ aldus dhr. Nesvabda.

Wie de brief geopend heeft is onduidelijk. Nesvabda: ‘Ik heb de brief wel zien liggen met hierop de tekst Wim. Ik dacht dat dit een naambordje was en mij niet gerealiseerd dat dit een brief zou zijn. De brief zou niet geopend zijn door een van de medewerkers van de begraafplaats, aldus de hoofd van de begraafplaats.
Provincie:
Tag(s):