zondag, 5. maart 2006 - 19:22

Vernielzuchtige inbrekers rijden op agenten in

Zaandam

Zaterdagnacht zijn vier mannen aangehouden op verdenking van een woninginbraak aan de Zilverpadsteeg in Zaandam. De verdachten zijn het woning binnengetreden via een openstaande deur in een schutting. Op de eerste etage hebben zij een deur ingetrapt en de inboedel van de woning gesloopt. Vervolgens liepen zij naar de tweede etage, waar zij wederom een deur open trapten. Hier waren de bewoners thuis, die direct de politie alarmeerden. De inbrekers sloegen vervolgens op de vlucht.

Na de melding wilden politieagenten op De Krimp een wegrijdende auto staande houden, waarin vier personen zaten die aan het signalement van de inbrekers voldeden. De bestuurder, een 21-jarige man uit Amsterdam, negeerde het stopteken en reed op de drie agenten in. De agenten konden daarbij net op tijd wegspringen.

Kort daarna kon de auto door een andere politiewagen op de Peperstraat staande worden gehouden. De vier verdachten zijn ingesloten op bureau Zaandijk voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De politie verricht onderzoek naar de inbraken.
Provincie:
Tag(s):