dinsdag, 7. november 2006 - 19:31

Veroordeling ex-politievrouw wegens corruptie

‘s-Gravenhage

Het Gerechtshof ‘s-Gravenhage heeft dinsdag in een strafzaak tegen een Rotterdamse ex-politieambtenaar een veroordeling voor het aannemen van steekpenningen uitgesproken. De verdachte, een jonge vrouw die werkzaam was bij het call-centrum van de politie Rotterdam-Rijnmond, liet zich in 2003 en 2004 bedragen van 50 of 100 euro uitbetalen voor het leveren van informatie over kentekens van auto’s, zoals tenaamstellingen, adressen en chassisnummers. Dat deed zij op gericht verzoek van een man met wie zij door een kennis in contact was gebracht. De vrouw heeft de feiten bekend.

De Rechtbank had in eerste aanleg een gevangenisstraf van 6 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk opgelegd. De verdachte ging in hoger beroep. Het openbaar ministerie eiste in hoger beroep een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden met daarnaast een taakstraf van 160 uur. Het hof heeft de eis niet gevolgd en strenger gestraft.

Het hof vindt de feiten zo ernstig dat een deels onvoorwaardelijke gevangenisstraf, als door de rechtbank opgelegd, gerechtvaardigd zou zijn. Maar gelet op de milde eis, de jeugdige leeftijd van de verdachte, haar ontslag bij de politie en haar verder schone strafblad heeft het hof besloten een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden met een proeftijd van twee jaren op te leggen en daarnaast een taakstraf van 200 uur. Voert ze die werkstraf niet goed uit dan kan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf volgen van 100 dagen.
Provincie:
Tag(s):