zondag, 12. november 2006 - 0:07

Verordeningen tijdens '11 vaan 11'

Maastricht

Zaterdag werd op het Vrijthof in Maastricht, maar ook in andere delen van de provincie, het carnavalsseizoen officieel ingeluid. De start werd uitbundig gevierd.Even lekker het carnavalsfeertje proeven.Dit was in Maastricht geen probleem, zolang het maar binnen de geplaatste hekken op het Vrijthof gebeurde.

De Gemeente Maastricht en de politie hadden enkele regels opgesteld en deze duidelijke kenbaar gemaakt op een bord bij een van de ingangen van het plein.

- Geen glaswerk op het plein van het Vrijthof.

- Eigen drank meenemen was verboden.

- Wildplassers konden meteen naar hun beurs grijpen, want dat kost hun 75 euro.

- Baldadigheid kost 135 euro

- Openbare dronkenschap heeft ook een prijs, namelijk 65 euro

Bij het betreden van het plein waren er toch wel degelijk carnavalvierders aanwezig die toch hun eigen drank mee hadden genomen (foto).

Van openbare dronkenschap was echt niets te bespeuren. Ach gewoon een beetje uitrusten tegen een muurtje moet toch kunnen? (foto)

Wildplassen. Hoe komt u erbij. We zijn in gesprek met het muurtje. (foto)

De getoonde foto's zijn momentopnamen. Of de politie daadwerkelijk strenger heeft opgetreden is nog niet bekend. Het zijn normale beelden bij feesten als deze. Naar schatting van de politie waren er op het drukste moment van de dag zo'n 15.000 bezoekers. Radio L1 verzorgde vanaf 08.00 tot 20.00 een live-uitzending vanaf de locaties in Maastricht, Roermond en Venlo.
Provincie:
Tag(s):