donderdag, 9. november 2006 - 9:18

Verplichte buscombi voor Willem II-Feyenoord

Tilburg

Supporters van Feyenoord krijgen aanstaande zondag alleen toegang tot de wedstrijd Willem II –Feyenoord met een buscombikaart. Tilburg heeft dit enkele weken geleden kenbaar gemaakt aan het bestuur van Feyenoord. Supporters van Feyenoord die op een andere wijze komen, al dan niet in het bezit van een toegangsbewijs, mogen het stadion niet in.

Wegens het dan te verwachten risico op ordeverstoringen in de omgeving van het stadion of elders in de stad, worden betreffende supporters zoveel mogelijk reeds bij de invalswegen staande gehouden en gesommeerd om te keren. Dit betekent dus dat het geen zin heeft voor supporters van Feyenoord om op een andere wijze naar Tilburg te komen dan via de buscombi.

Tot nu toe heeft het gemeentebestuur, dat samenwerkt met justitie, politie en Willem II, geen bevestiging van Feyenoord gekregen dat de buscombi zoals door Tilburg bedoeld georganiseerd wordt door deze voetbalvereniging.

De gemeente, Willem II, justitie en politie werken volgens het landelijk afgesproken maatwerksysteem met betrekking tot risicowedstrijden, waarbij op basis van ervaringen uit voorgaande jaren kan over worden gegaan tot een strenger of juist een soepeler systeem. Vorig jaar is voor de wedstrijd Willem II- Feyenoord gewerkt met een, wat soepeler, autocombisysteem. Dit betekent dat Feyenoord-supporters alleen toegang krijgen tot het stadion als ze in Rotterdam hun kaarten kopen, per auto komen en op een vast aangewezen terrein parkeren. Daar is vorig jaar in de praktijk weinig van terecht gekomen. Dit had onrust in de stad en veel extra werk voor de politie tot gevolg. Vandaar dat dit jaar is besloten om te werken met de buscombi.
Provincie:
Tag(s):