zaterdag, 4. november 2006 - 21:50

Verrassing Slory steelt punt bij sterker ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft in eigen huis twee punten verspeeld tegen Excelsior. De Hagenaars waren sterker dan de Rotterdammers, maar die hadden Slory. Uiteindelijk moest er nog een late penalty aan te pas komen om ADO een punt te bezorgen.

Het was opmerkelijk. Gisteren meldde Excelsior nog dat Andwele Slory niet mee zou kunnen doen. De rechterspits scheurde op 25 oktober een spiertje in zijn bovenbeen en zou eigenlijk tot eind december uitgeschakeld zijn. Tot ieders verbazing begon de buitenspeler echter tot in de basis. En bleek hij meteen de grootste plaaggeest voor de ploeg van Frans Adelaar.

Tot twee keer toe hief ADO-aanvoerder Stijn Vreven buitenspel op, waarna Slory van zijn snelheid profiteerde. Na 41 minuten zette hij de 0-1 op het scorebord en na een uur tekende de rappe aanvaller voor 1-2. Daarmee toonde Excelsior maar weer eens haar effectiviteit, want verder kregen de mannen van Ton Lokhoff weinig kansen. Ook Johan Voskamp, die na zijn late gelijkmaker van vorige week tegen Vitesse in de basis begon, kon niet echt voor gevaar zorgen.

ADO kreeg daarentegen voldoende mogelijkheden, maar met name Santi Kolk en Eljero Elia wisten hier niet mee om te gaan. Michael Mols wist kort voor rust wel raad met een voorzet van Tininho, die hij achter doelman Theo Zwarthoed kopte. Nadat Sieme Zijm vanwege twee gele kaarten uit het veld was gestuurd, nam de druk van de thuisploeg toe. Mols schoot nog voorlangs en uiteindelijk was er een strafschop voor nodig om een punt te redden.

Invaller en pinchhitter Mark de Vries werd neergelegd door een andere wisselspeler, Mitchell Piqué. Tininho benutte het buitenkansje. In de slotfase leek ADO zelfs nog met de volle winst te pakken, maar de goal van Mols werd afgekeurd vanwege buitenspel.