woensdag, 18. oktober 2006 - 8:38

Verscherpt politietoezicht tijdens N.E.C.-Vitesse

Nijmegen

Voetbalsupporters die zondag 22 oktober in de ogen van de politie een bedreiging vormen voor de openbare orde, worden direct uit de omgeving van het Goffertstadion verwijderd. Zij kunnen zo nodig worden aangehouden. De politie heeft samen met N.E.C., de gemeente Nijmegen en het Openbaar Ministerie tot deze vorm van verscherpt toezicht besloten om mogelijke ongeregeldheden tijdens de streekderby N.E.C.-Vitesse te voorkomen.

De directe aanleiding voor dit verscherpte toezicht zijn de herinneringen aan de wedstrijd tussen N.E.C. en Vitesse op 3 mei van dit jaar. Toen hebben zich buiten het stadion in de omgeving van de Neerbosscheweg ernstige ongeregeldheden voorgedaan. N.E.C., politie, gemeente en het Openbaar Ministerie hebben binnen het Veiligheidsoverleg met N.E.C. afgesproken alles op alles te zetten om dit in de toekomst te voorkomen.

De clubs roepen alle supporters op zich sportief te gedragen. Aanwijzingen van politie en veiligheidspersoneel van N.E.C. dienen onmiddellijk te worden opgevolgd.

N.E.C. verzoekt alle supporters in verband met de te verwachten drukte, tijdig aanwezig te zijn om lange wachtrijen voor de tourniquets te voorkomen. De wedstrijd begint om 12.30 uur. Er wordt tevens extra verkeersdrukte verwacht vanwege een circusvoorstelling op de Goffertweide.
Provincie:
Tag(s):