woensdag, 10. mei 2006 - 15:36

Verscherpte verkeerscontrole in woonkern Schimmert

Schimmert

De politie gaat de verkeersonveiligheid in de woonkern van Schimmert aanpakken. De actie wordt opgezet na klachten van bewoners over het parkeergedrag en de snelheid van weggebruikers op de Hoofdstraat. De aanwezigheid van een peuterspeelplaats en een basisschool in de directe omgeving aan de Sint Remigiusstraat spelen mee in de overweging van de politie om de aandacht op deze problemen te vestigen. De politie zal in eerste instantie waarschuwend te werk gaan door gele kaarten uit te delen.

De Hoofdstraat is een 30-km zone waar door sommige weggebruikers te hard wordt gereden. Daarnaast vormt het parkeergedrag rondom de basisschool aan de Sint Remigiusstraat grote problemen, vooral tijdens het brengen en afhalen van de kinderen.

In de week van 10 t/m 17 mei zal de politie in de omgeving van de Hoofdstraat gaan controleren. De politie gaat dan extra controleren op het dragen van de helm, de gordelplicht, en de snelheid.

De automobilisten krijgen bij een overtreding nog een gele kaart. Ook daarna zullen de controles doorgaan, waarbij de politie verbaliserend zal optreden.
Provincie:
Tag(s):