vrijdag, 10. maart 2006 - 12:58

Verslaafde steelt auto en veroorzaakt ongeval

Hank

De eigenaar van een handelsonderneming uit Opheusden meldde de politie dat een van zijn werknemers, een dag tevoren, er met een bedrijfsauto vandoor was gegaan. Via het ingebouwde traffic-volgsysteem werd de positie van de auto vastgesteld. Op donderdag 9 maart reed de auto rond 11.00 uur over de A-27 bij Hank. De politie zette het voertuig aan de kant. Toen de agenten uitstapten, reed de bestuurder van het vrachtwagentje weer weg.

De man ging midden op de rijbaan rijden en slingerde om te voorkomen dat de achtervolgende agenten hem konden inhalen. Vanaf dat moment coördineerde de Gemeenschappelijk Meld Kamer de achtervolging, waarbij ook eenheden van het Korps Landelijke Politie Diensten assisteerden. Alle politieauto’s gebruikten hun zwaailicht en sirene, wat de man er niet van weerhield om door te blijven rijden.

Ter hoogte van Leerdam veroorzaakte hij zelfs een aanrijding met een van de politieauto’s, waarbij lichte schade ontstond. Kort daarna kon de 26-jarige man uit Dodewaard worden klemgereden. Na zijn arrestatie verklaarde hij drugsverslaafd te zijn en dat hij geld van zijn baas gebruikt had om verdovende middelen te kopen. Vanwege het cocaïne gebruik wilde hij uit handen van de politie blijven. De man zit vast en wordt momenteel verhoord.
Provincie:
Tag(s):