woensdag, 27. september 2006 - 9:36

Verstappen keert A1GP de rug toe

Vlak voordat na lange tijd weer een Grand Prix plaatsvindt op Circuitpark Zandvoort heeft Jos Verstappen zijn team en de A1GP-organisatie om financiële redenen de rug toegekeerd. Jan Lammers, zijn teambaas, reageerde teleurgesteld op de beslissing van het Verstappen-kamp: "Ik vind het echt verschrikkelijk jammer en tevens waardeloos voor de fans van Verstappen, maar we moeten eerlijk zijn: dit is óók Jos en als je een fan bent van hem moet je ook fan zijn van Huub Rothengatter."

Jan Lammers doelt met deze uitspraak onder andere op de harde opstelling van Verstappen en zijn manager. Team Nederland zou vorig seizoen grote problemen hebben gehad om aan alle financiële verplichtingen te voldoen. De coureur en zijn zaakwaarnemer hadden geen zin meer in het “gedonder van afgelopen seizoen.�

Lammers: "Ja, A1Team Nederland liep achter met de betalingen, maar alles is inmiddels wél betaald, bijna 1 miljoen dollar. Ik stelde daarom de vraag aan Huub: Leg eens uit. Bedoel je het feit dat Jos weer populair is, een race heeft gewonnen én bijna 1 miljoen dollar op de bank heeft, gedonder? Hier kwam een ontwijkend antwoord op."

"Vorig jaar heb ik als eerste Jos gebeld om hem in de auto te krijgen en daar hebben we allemaal veel plezier aan beleefd, maar ik heb ook enthousiasme en passie nodig, het gaat nu alleen maar over geld."

Huub Rothengatter liet weten eveneens teleurgesteld te zijn in de hele gang van zaken, maar tegelijkertijd geen andere keuze te hebben: "De bottomline is dat de A1 onze inkomsten, zijnde salaris en eventueel prijzengeld, voor komend seizoen niet keihard wil garanderen. Omdat we vorig seizoen veel problemen hebben gehad met het ontvangen van salaris wilden we dat nu beter geregeld hebben. Dat is ruim van tevoren medegedeeld en uitvoerig besproken tussen beide partijen. Deze week bleek dat die garantie er, ondanks allerlei vage beloften, niet kwam Ook niet na herhaaldelijk aandringen van onze kant. Ik vind het vervelend voor al diegenen die de Nederlandse autosport een warm hart toedragen, maar we zijn net zo teleurgesteld in de gang van zaken als alle fans."

De man in kwestie zelf zegt te betreuren dat het A1-sprookje nu geen ‘happy ending’ krijgt en stelt dat hij, ondanks het feit dat het salaris nog niet was voldaan, toch moeite is blijven doen om A1 Team Nederland en de A1GP-organisatie zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Hierbij refereert hij onder meer aan zijn optredens tijdens de Masters en City Racing in Rotterdam.

Verstappen: "Je moet weten dat we geen herhaling willen van vorig seizoen: rijden, de hele wereld over reizen en wachten op je salaris. Ik heb echt maandenlang moeten wachten op mijn centen. Terwijl ik er alles voor doe om de A1 goed te promoten. Hoe zou jij je voelen als je maandenlang voor je baas werkt en je krijgt je loon niet op tijd uitbetaald? En dat maand na maand? Dan houdt het toch een keer op? Ik ben een man van 'afspraak is afspraak'. Maar zo heb ik er geen enkel vertrouwen meer in."

Jeroen Bleekemolen zal het stuurtje van Verstappen overnemen en Nederland vertegenwoordigen tijdens de race op Zandvoort. Wie tweede rijder wordt is vooralsnog niet bekend.
Categorie:
Tag(s):