maandag, 31. juli 2006 - 16:40

Verstappen ook komend seizoen in A1 Grand Prix

De kogel is dan eindelijk door de kerk. Jos Verstappen zal ook het komende A1 Grand Prix-seizoen de oranje auto van Team Nederland besturen. Na maanden van onderhandelingen zijn teambaas Jan Lammers en Verstappen het dan toch eens geworden.

Het nieuwe A1 grand Prix-seizoen begint op 1 oktober op Circuitpark Zandvoort, met een uitverkochte race in de duinen. Vorig seizoen reed Verstappen ook al alle races, en won in Durban de Grand Prix van Zuid-Afrika.

De oud Formule 1-coureur is opgelucht met de overeenkomst en kijkt al erg uit naar de race op het circuit van Zandvoort. "Ik ben zeer blij dat we het eindelijk eens zijn geworden. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle fans voor wie het natuurlijk prachtig is dat we het seizoen in Zandvoort beginnen."

Verstappen en Team Nederland zullen dan meer overwinningen verwachten en lang mee willen doen om de titel. "We zijn een jaar verder en we hebben allemaal wat geleerd. We moeten deze lijn gewoon doorzetten. Ik hoop dat ik voor al die fans een mooi resultaat kan neerzetten."

Teambaas Lammers toonde zich ook zeer verheugd met het nieuws. "Continuïteit en stabiliteit zijn zeer belangrijk. En bovendien heeft vorig jaar ons getoond dat Jos en de oranje auto een succesvolle combinatie zijn. Dit wilden we graag zo houden en onze samenwerking verlengen."

Lammers is al jaren fan van Verstappen en daar kunnen een paar kleine misverstanden niks aan veranderen. "Jos is geen robot en mediatraining heeft hem niet in zin greep. Hij reageert altijd spontaan en uit het hart. Dat maakt hem zo speciaal, maar hij is natuurlijk een ongelooflijk goede coureur."

Team Nederland heeft gelijk een drukke maand voor de boeg. Komend weekend zijn ze bij de BP Ultimate Masters op Zandvoort, een week later bij de Rizla Racing Day op Assen en een week daarna in de straten van Rotterdam voor Bavaria City Racing.

Verstappen heeft 106 Grands Prix in de Formule 1 achter zijn naam staan. Hij begon bij Benetton, en ging via Simtek, Footwork, Stewart en Arrows naar Minardi waar hij zijn laatste race reed in 2003. Hij behaalde 17 punten en reed zich twee keer naar het podium. Daarmee is hij de succesvolste Nederlands Formule 1-coureur aller tijden.
Categorie:
Tag(s):