donderdag, 26. januari 2006 - 18:56

Verstappen topfit en klaar voor de start

Het Nederlandse enclave dat meedoet in de A1GP-klasse mag zich gaan opmaken voor de tweede helft in het officieuze wereldkampioenschap van de autosport.

Onder leiding van teambaas Jan Lammers maakt het Nederlandse team zich op voor de straatrace in de Zuid Afrikaanse stad Durban. Na een ‘pauze’ van zeven week kan Jos Verstappen niet wachten om weer te mogen racen. Door middel van intensieve training wist Verstappen zich goed fit te houden. Lammers zal er in Durban echter niet bij zijn wegens diens deelname aan de 24 uur van Daytona in Amerika.

In Durban zal het Nederlandse team de beschikking hebben over slechts één wagen. Het andere chassis is wegens scheuren teruggestuurd naar Lola, de fabrikant van de chassis’. Tevens zal Bernard Freneix voor het eerst langs de baan te zien zijn. De Fransman vervangt engineer Graham Taylor die naar het nieuwe Formule 1-team Super Aguri vertrok. Freneix brengt een hoop ervaring mee uit de Formule Nippon, de Japanse F3000 en diverse sportwagenklasses, waaronder de 24 uur van Le Mans.

Verstappen vertelt wat hij in die zeven week heeft gedaan: “Om fit te blijven heb ik mijn training zoals gebruikelijk gewoon doorgezet. Fitness, skiën en karten stonden veelvuldig op het programma�, zo vertelt Verstappen. “Ik ben op skivakantie gegaan en ben naar Italie afgereisd om te karten. Ik heb ook veel op de ‘pocketbike’ (een mini-motorfiets) gezeten om flexibel te blijven.�

Verstappen heeft veel met het team overlegd over de omstandigheden op de baan in Durban: “Ik heb veel met het team gepraat over het circuit. Het is erg smal, hobbelig en het asfalt is erg glibberig. Al het overige neem ik zoals het is, ik zie het vanzelf.�

“Mijn verwachtingen voor Durban? Het is allemaal nieuw. Een nieuw circuit en een nieuwe engineer. We doen gewoon ons best�, aldus Verstappen. De Nederlander is geen onbekende wat betreft het straatracen. Met zijn jarenlange Formule 1-ervaring, heeft Verstappen al vele malen geracet op het fameuze stratencircuit in Monaco.

Het Nederlandse A1GP-team staat momenteel achtste in het klassement, met een totaal van 34 verzamelde punten. De race in Durban, Zuid Afrika, zal worden verreden op zondag 29 januari.
Categorie:
Tag(s):