zondag, 29. januari 2006 - 18:46

Verstappen wint in Zuid-Afrika

Jos Verstappen heeft de Grand Prix van Zuid-Afrika afgesloten met een overwinning in de hoofdrace. De Nederlander startte de race op het stratencircuit van Durban vanaf een zestiende startplek, nadat hij in de sprintrace uitviel in de laatste ronde. Zwitserland eindigde met Neel Jani op een tweede plek, met Portugal die het podium vol maakte.

De overwinning van Verstappen betekent tevens de eerste podiumplek voor het Nederlandse team in de nieuwe raceserie. De hoogste trede voor de mannen in oranje kwam pas in de laatste ronde, toen Brazilië nog als laatste haar verplichte pitstop moest maken. Vlak achter Nelson Piquet Junior reed echter Neel Jani van Zwitserland, maar door problemen met de wagen kon Jos Verstappen de overwinning pakken op het punt waar hij de winst nog verloor in de sprintrace.

Plaats vier was voor Nieuw Zeeland, met Stephen Simpson vlak achter hen die zijn thuisrace reed. Engeland en Frankrijk, die de race vooraan begonnen, waren al vroeg in de wedstrijd verschalkt van de overwinning na grote problemen tijdens de pitstops.
Categorie:
Tag(s):