zondag, 16. juli 2006 - 14:38

Verstopt putje veroorzaakt lijkenlucht

Tilburg

Een naar later bleek verstopt afvoerputje dat voor een penetrante stank zorgde en een vliegenplaag in een woning heeft zaterdag geleid tot een uitvoerig onderzoek van de politie omdat ongeruste buurtbewoners het vermoeden hadden dat er een overleden persoon in een flatwoning in de wijk Gesworen Hoek zou liggen.

De politie van het team Tilburg West heeft zaterdag na een melding van verontruste buurtbewoners een uitvoerig onderzoek ingesteld in een woning in een woning in de wijk Gesworen Hoek (Reeshof). De buurtbewoners waren ongerust omdat zij heel veel vliegen bij de voordeur van de woning hadden gezien en de brievenbus in de hal vol zat met post en spinnenwebben.

Tevens waren de bewoners van het pand al enkele weken niet meer gezien. Het vermoeden bestond dat er mogelijk ‘een lijk’ in de woning zou liggen. Agenten zijn daarop ter plaatse gegaan. Uit de flatwoning kwam een penetrante lucht. De dienders besloten daarop in overleg met hun leidinggevende de voordeur te forceren. De gehele woning die een opgeruimde en netjes achtergelaten indruk maakte, lag bezaaid met zogenaamde ‘strontvliegen’. De meeste vliegen waren dood, enkele leefden nog.

Hierop is ook een medewerker van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek ter plaatse gekomen. Deze sporenonderzoeker ontdekte dat de reuk vanuit de badkamer kwam. Kennelijk had de bewoner voordat hij het pand verliet, het water afgesloten. In het afvoerputje van de badkamer was wat water blijven staan, dat is gaan rotten. Hier zijn via een niet afgesloten bovenlicht kennelijk enkele honderden vliegen op af gekomen. Een zus van de bewoner, die kennelijk in Limburg verblijft, is ter plaatse gekomen. Zij heeft de woning gelucht, de afvoer door laten lopen en de zaak opgeruimd.
Provincie:
Tag(s):