zaterdag, 8. april 2006 - 10:25

Vertrek Apaches naar Afghanistan

Gilze-Rijen

Twee Nederlandse Apache gevechtshelikopters worden op maandag 10 april geladen in een C-17 vrachtvliegtuig van de Amerikaanse Luchtmacht. De Apaches behoren tot het
luchtmachtdetachement van Task Force Unicorn (TFU) in Afghanistan. Met het vrachtvliegtuig zullen ook zes onderhoudsmonteurs van de Koninklijke Luchtmacht meereizen.

Later in de week zullen nog twee Apaches op dezelfde wijze naar Afghanistan worden getransporteerd. In totaal zullen zes Apaches deel uitmaken van het luchtmachtdetachement van TFU. De Apaches worden gestationeerd opTarin Kowt. Het beladen van de helikopters geschiedt in aanwezigheid van de Directeur-Operaties generaal-majoor Jouke Eikelboom.

Later deze maand zullen een viertal Cougar helikopters eveneens met een vrachtvliegtuig vanaf de Vliegbasis Soesterberg naar het operatiegebied worden vervoerd. TFU wordt door de Koninklijke Luchtmacht ondersteund met zes F-16 gevechtsvliegtuigen, zes Cougar transporthelikopters, zes Apache gevechtshelikopters en één Hercules transportvliegtuig.
Provincie:
Tag(s):