woensdag, 22. maart 2006 - 18:05

Vertrek Guus Hiddink en Gomes bij PSV aanstaande

Wat door iedereen eigenlijk al verwacht werd, is vanochtend door het Algemeen Dagblad als feit naar buiten gebracht. Guus Hiddink vertrekt na dit seizoen als trainer en technisch directeur van PSV.

De Eindhovenaren en Hiddink zelf willen dit aanstaande vrijdag op een persconferentie bekendmaken. De komende maand hoopt de Achterhoeker te kunnen vertellen wat zijn nieuwe job wordt. Voor een half miljoen euro koopt hij zijn nog doorlopende contract van één jaar bij PSV af.

De Engelse voetbalbond zou wel eens de nieuwe werkgever van Hiddink kunnen worden. De FA wil na het aanstaande WK Sven-Göran Eriksson uit zijn functie ontheffen en een nieuwe fulltime bondscoach aanstellen. Hiddink heeft dit idee nog niet helemaal verworpen, al vreest hij wel de inmenging van de beruchte Engelse pers in zijn privéleven. Ook de Russische bond maakt nog volop kans om Hiddink als bondstrainer en technisch directeur te kunnen contracteren.

PSV wil Hiddink een groots afscheid gunnen. Waarschijnlijk gebeurt dit bij de laatste thuiswedstrijd, over drie weken tegen het Feyenoord van zijn voormalige assistent Erwin Koeman. Gisteren, tijdens een supportersactie op trainingscomplex De Herdgang - die bedoeld was om Hiddink in Eindhoven te houden - zei Hiddinki dat hij de club altijd met raad en daad wil bijstaan in de toekomst. Ook als hij vertrekt

Hiddink is de meest succesvolle Nederlandse clubcoach. Hij won vijf landstitels, vier bekers en één Europa Cup 1. Ook dit seizoen maakt PSV onder zijn leiding een grote kans op de dubbel.

Het verliezen van de trainer/technisch directeur is volgens het AD niet het enige wat PSV moet vrezen. De Eindhovenaren zijn namelijk druk in onderhandeling met Corinthians over een transfer van doelman Gomes. De zeer populaire goalie denkt daar sneller kans te maken op een definitieve selectie voor de nationale ploeg. Als de Brazilianen met negen miljoen euro over de brug komen, zal PSV hem niet aan zijn contract houden.
Categorie:
Tag(s):