dinsdag, 23. mei 2006 - 9:50

Vertrouwen consument vrijwel onveranderd

Amsterdam

Het vertrouwen van de consument is in mei 2006 weinig veranderd ten opzichte van april. De koopbereidheid verbeterde licht, doordat consumenten duidelijk minder negatief oordeelden over het doen van grote aankopen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Het consumentenvertrouwen wist in mei de stijgende lijn van de afgelopen maanden vastgehouden.

Het oordeel van consumenten over het doen van grote aankopen verbeterde deze maand fors. In de voorgaande maanden was al sprake van een licht herstel. Wel zijn er nog altijd meer pessimisten dan optimisten. Over hun financiële situatie veranderden de consumenten niet van mening.

Door het verbeterde koopoordeel van duurzame goederen steeg de koopbereidheid licht. De koopbereidheid is gebaseerd op de vraag of de tijd gunstig is voor het doen van grote aankopen en op het oordeel over de financiële situatie van het huishouden.

Het consumentenvertrouwen zit sinds september 2005 duidelijk in de lift. Dat is vooral het gevolg van een positievere kijk op de economische situatie. De verbetering van de koopbereidheid blijft hierbij achter.
Categorie:
Tag(s):