maandag, 4. september 2006 - 23:06

Vertrouwensman genomineerd voor Hein Roethofprijs

Maastricht

Het project Vertrouwensman Bedrijfsleven van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Zuid-Limburg is genomineerd als één van de vijf meest succesvolle en aansprekende projecten op het gebied van criminaliteitspreventie voor de prestigieuze Hein Roethofprijs 2006. Op maandag 6 november zal minister van Justitie Piet Hein Donner in Den Haag de winnaar bekend maken. Het winnende project ontvangt 20.000 euro en de genomineerde projecten ieder 5.000 euro. Het bedrag moet voor criminaliteitspreventie worden aangewend.

De Hein Roethofprijs wordt sinds 1987 jaarlijks door de minister van Justitie wordt uitgereikt, met als doel om nationale bekendheid te geven aan projecten die goede resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit. Hierdoor verwerven ze landelijk de waardering die ze verdienen. Bovendien kunnen deze projecten anderen inspireren om elders soortgelijke projecten op te zetten.

De Vertrouwensman Bedrijfsleven werd op 8 september 2005 geintroduceerd. Bij hem kunnen ondernemers, werkgevers én werknemers terecht voor een vertrouwelijk en onafhankelijk advies wanneer ze bepaalde vormen van criminaliteit in hun bedrijf constateren, maar hiervan (nog) geen aangifte willen doen. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld afpersing, bedreiging, oplichting, fraude, diefstal, witwaspraktijken en milieudelicten. Door financiële bijdragen van de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en de Provincie Limburg zijn aan het inschakelen van de vertrouwensman geen kosten verbonden.
Provincie:
Tag(s):