woensdag, 9. augustus 2006 - 9:16

Vervanging brug Pietstil en aanleg veetunnel

Winsum

De Provincialeweg N996 tussen Winsum en Onderdendam is van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 17 november 2006 gesloten voor het doorgaande verkeer. Reden voor de stremming is de vervanging van de brug Pietstil.

De uit 1928 stammende brug wordt vervangen door een moderne vaste brug, maar dan gestoken in een oud jasje. De nieuwe brug zal ook weer van het sierhekwerk worden voorzien zoals dat vroeger ook op de oude Pietstil brug zat.

In dezelfde periode wordt er ook gewerkt aan de vernieuwde Provincialeweg N996 en aan een nieuw fietspad. De weg wordt afgesloten vanaf de aansluiting van de Takkebosserweg in Winsum tot aan de aansluiting met de Warffumerweg in Onderdendam.

Het verkeer wordt omgeleid via de Eemshavenweg (N46), de Noordelijke ringweg Groningen (N370) en de N361 richting Winsum. Voor (brom)fietsers en voetgangers wordt er ter plaatse een noodbrug aangelegd. Ook kunnen zij gebruik blijven maken van de weg tussen de aansluiting met de Vennenweg en de Warffumerweg in Onderdendam.

Ter hoogte van de Vennenweg bij Onderdendam wordt een veetunnel aangelegd, die de oversteek van het vee veiliger moet maken en de overlast voor het verkeer beperkt.
De totale kosten bedragen ongeveer drie miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):