donderdag, 20. april 2006 - 0:16

Verwarde personen gooien voorwerpen op straat

Nijmegen

Woensdagmiddag rond 13.30 uur werd aan de politie gemeld dat uit een raam van een bovenwoning aan de 2de Walstraat rommel op straat gegooid zou worden. Voorts zouden er een aantal ruiten vernield zijn. Daarbij zou rommel op een auto terechtgekomen zijn.

De politie ging erheen en zag dat er van bedoeld pand ruiten waren vernield en dat er huisvuil op straat lag. Op het aanroepen door de politie werd gereageerd met het nog meer rommel op straat gooien. Er was geen redelijk gesprek mogelijk. Omdat er ook gedreigd werd tafelbestek naar beneden te gooien besloot de politie om veiligheidsredenen de 2de Walstraat af te zetten en een arrestatie-eenheid ter plaatse te laten komen.

Ondertussen trapte een in het pand aanwezige vrouw met haar blote voet een ruit kapot waarbij zij haar voet verwondde. De politie is rond 15.00 uur het pand binnengegaan en heeft daar een man en een vrouw in de leeftijd van ongeveer 35 tot 45 jaar aangehouden.

Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Zij weigerden hun identiteit bekend te maken. De afzetting kon rond 15.30 uur worden opgeheven. Een beschadigde auto is niet aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):