vrijdag, 8. september 2006 - 16:07

Vettel maakt indruk op de vrijdag, Albers elfde

En opnieuw was Sebastian Vettel de snelste man tijdens een vrije training. De BMW Sauber-testcoureur heeft tot nu toe vier vrije trainingen meegemaakt en was daarin drie keer de snelste man, en hij is nog maar 19 jaar.

De Duitser weerhield zo zijn landgenoot en favoriet voor de Italiaanse fans, Ferrari-coureur Michael Schumacher, van de bovenste plek af. Vettel was ruim een halve seconde sneller dan Schumacher, die op de voet werd gevolgd door zijn teamgenoot Felipe Massa.

De Ferrari's dus op plek twee en drie op een halve seconde van de snelste tijd, Renault staat veel verder naar achteren. Fernando Alonso gaf bijna twee seconden prijs op de snelste tijd en ongeveer anderhalve seconde op concurrent Schumacher. De Spanjaard werd nog achtste, teamgenoot Giancarlo Fisichella eindigde slechts als vijftiende.

En daarmee staat de Italiaan achter Christijan Albers. De MF1 Racing-coureur reed in de slotfase van de tweede vrije training een 1:24.985 en zette zichzelf daarmee op een elfde plek. Hij was daarmee ruim sneller dan Red Bull Racing-testcoureur Robert Doornbos, die slechts vijfentwintigste werd.

Maar Albers moest opvallend genoeg ook een auto van Super Aguri voor zich dulden. Franck Montagny zette een mooie tiende tijd neer en was daarmee een paar honderdsten van een seconde sneller dan Albers. Het onderstreept wel dat het team de nieuwe auto steeds beter leert te begrijpen en dichter bij de concurrentie komt.

Super Aguri moest zodoende ook de eer van motorenleverancier Honda hoog houden. Het fabrieksteam van de Japanners experimenteerde met de motor voor volgend jaar, maar dat bleek geen succes. Testcoureur Anthony Davidson blies vanochtend al een motor op en deed dat in de tweede vrije training weer. Beide racecoureurs, Rubens Barrichello en Jenson Button, lieten de hele dag geen tijd noteren.

Dat kon de tifosi niet interesseren, die waren alleen maar bezig met Ferrari en vooral Michael Schumacher. De vraag is wat de fans meer bezig houdt: een overwinning voor Schumacher op zondag, of de persconferentie daarna waar de Duitser zijn toekomst bekend maakt. De Italianen hebben vandaag in ieder geval laten weten nog geen genoeg te krijgen van de zevenvoudig wereldkampioen.
Categorie:
Tag(s):