vrijdag, 25. augustus 2006 - 14:52

Vettel snelste tijdens de vrijdag-trainingen

Debutant Sebastian Vettel heeft tijdens de tweede vrije training vandaag de snelste tijd weten te noteren. De jonge Duitser wist met een 1:28.091 de snelste tijd van de dag te noteren. Alleen Felipe Massa wist nog in de buurt te kunnen blijven van de 19-jarige debutant. Massa was 73 duizendste te langzaam om de snelste tijd te pakken.

Voor het team van Christijan Albers zullen er toch lichtelijk zorgen zijn. MF1 Racing kon niet tippen aan het tempo van Super Aguri. Giorgio Mondini wist de schade nog beperkt te houden. De Zwitser werd elfde. Super Aguri testcoureur Franck Montagny werd zestiende op bijna een seconde van Mondini.

Maar zowel Sato als Yamamoto waren sneller dan Monteiro en Albers. De Nederlander beëindigde deze training als negenentwintigste en laatste. Albers blies voor de derde keer op rij op de vrijdag zijn motor op. Dat betekent dat hij na de kwalificatie morgen tien plaatsen naar achteren zal worden gezet.

Het was vooral druk de tweede vrije training. Er werden veel rondes gereden. Alexander Wurz reed in zijn Williams de meeste ronden. Hij reed er 36 in totaal.

Robert Doornbos reed zichzelf naar een prima zevende tijd toe op 7 tienden van Vettel. Daarmee was de Red Bull Racing coureur sneller dan bijvoorbeeld de McLaren en de Ferrari coureurs.
Categorie:
Tag(s):