zondag, 16. juli 2006 - 16:11

Vier aanhoudingen na ruzie

Echt

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Echt vier mannen aangehouden in verband met een ruzie in een woning aan de Cypressenstraat. Hierbij zou volgens getuigen, gebruik zijn gemaakt van een vuurwapen.

De melding van de ruzie kwam omstreeks 00.30 uur bij de meldkamer binnen, waarna enkele patrouilles terplaatse gingen. In de omgeving van de woning waar zich de ruzie afspeelde, werden om 01.30 uur twee jongens van 17 en 22 jaar uit Echt aangehouden, die beiden een steekwapen bij zich droegen. De wapens zijn in beslag genomen. Hun auto werd in beslag genomen om nader door de technische recherche te worden onderzocht.

De politie deed drie huiszoekingen in woningen aan de Cypressenstraat, Plataanstraat en Sleedoornstraat op grond van de wet wapens en munitie. Een derde aangehouden 29-jarige man bleek bij zijn voorgeleiding niet bij de zaak betrokken te zijn geweest en werd direct weer in vrijheid gesteld.

Enige tijd later werd in zijn woning aan de Cypressenstraat een 43-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Omdat bij de ruzie veel mensen betrokken waren en onder hen het nodige alcohol gebruikt was, bemoeilijkte dit het onderzoek.

De aanleiding voor de ruzie is onderdeel van het verdere politieonderzoek, evenals de mate van betrokkenheid van de aangehouden verdachten.
Provincie:
Tag(s):