zondag, 22. januari 2006 - 19:10

Vier autobranden in één nacht

Wijchen

In de nacht van zaterdag op zondag zijn op verschillende locaties in Wijchen vier auto’s uitgebrand. De politie gaat uit van brandstichting en heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Getuigen worden gevraagd om zich te melden.

De eerste melding kwam omstreeks 02.00 uur bij de politie binnen. Een bedrijfsauto zou tegen een woonhuis aan de Startvenseweg in brand staan. Politie en brandweer gingen ter plaatse. Agenten zochten de omgeving af op zoek naar de mogelijke dader(s) en eventuele achtergebleven voorwerpen die bij de brandstichting zouden kunnen zijn gebruikt. De brandweer bluste de brand waarbij het woonhuis kon worden gespaard.

Rond 02.45 uur kreeg de politie een tweede melding van een autobrand, dit keer op de Ringlaan. In een parkeerhaven langs het fietspad bleek wederom een autobus in brand te staan. Kort daarop werden nog twee autobranden gemeld. Het ging om twee personenauto’s op een parkeerplaats aan de Vinkstraat.

De brandweer had alle branden snel onder controle. De politie is zondag met een uitgebreid buurtonderzoek gestart, dit onderzoek is nog steeds bezig en beperkt zich niet tot de straten waar de branden zijn gesticht. Ook de omliggende straten worden door agenten bezocht. De Technische Recherche zal een sporenonderzoek verrichten waarbij uiteraard de samenhang tussen de vier autobranden nader wordt onderzocht.

De politie heeft inmiddels met alle getroffen auto-eigenaren gesproken. Er zijn afspraken gemaakt voor het doen van aangifte. Ook is de politie bezig met het horen van getuigen. Enkele getuigenverklaringen wijzen erop dat mogelijk een groepje jeugd bij de brandstichtingen betrokken zou kunnen zijn.
Provincie:
Tag(s):