maandag, 28. augustus 2006 - 17:48

Vier branden in drie kwartier!

Waddinxveen

In de nacht van zaterdag op zondag hebben tussen 02.05 en 02.45 uur vier branden gewoed. Terwijl agenten bij een melding van een brand aan de Koningin Wilhelminasingel stonden kwamen kort daarop meerdere brandmeldingen binnen.

Op de Koningin Wilhelminasingel hoek Anna van Hannoverstraat werd brandgesticht in een stapel drainagebuizen. Als gevolg van deze felle brand vatten ook twee bomen vlam. Deze brand veroorzaakte veel rookontwikkeling.

Vervolgens werden agenten door omstanders geattendeerd dat op datzelfde moment ook een brandje was ontstaan aan een hoes van een geparkeerde motor op de Anna van Hannoverstraat. Passanten konden de brandende hoes wegtrekken en de eigenaar waarschuwen. Deze heeft de brand met een tuinslang geblust. De motor raakte door het vuur op diverse plaatsen beschadigd.

Aan de Brederolaan, ter hoogte van winkelcentrum ‘De Luifelbaan’, stonden eveneens drainagematerialen in brand. Ook deze brand werd door omstanders geblust. Nadat de branden onder controle waren hebben agenten uit voorzorg in de omgeving gekeken of er meer branden waren.

Een half uur later, om 02.45 uur werd er een brand gemeld aan de Willem de Rijkelaan. Hier was een vouwwagen in brand gestoken. De brand ontstond, terwijl tweehonderd meter verderop brandweerpersoneel in de straat bezig was hun blusvoertuig te hervullen met water uit een brandkraan. De brandweer wist de schade aan de vouwwagen te beperken.

De politie stelt een onderzoek in naar de branden en verzoekt getuigen zich te melden aan het bureau van politie in Waddinxveen of via telefoonnumer 0900–8844.
Een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem is ook mogelijk, telefoonnummer 0800–7000.
Provincie:
Tag(s):