dinsdag, 21. november 2006 - 19:37

Vier doden bij aanrijdingen in het verkeer

Bij drie aanrijdingen zijn dinsdag in Zuid-Holland vier personen om het leven gekomen. Een 39-jarige vrouw uit Tienhoven kwam om het leven na een eenzijdige aanrijding op de Broekseweg in Ameide. Haar zoontje raakte gewond.

De vrouw reed in haar auto op weg naar Ameide toen zij door nog onbekende oorzaak in de berm raakte, een boom raakte, over de weg schoot en op de kop in een sloot terecht kwam.

Door medewerkers van een naburige bouwplaats werd de auto met behulp van een trekker een stukje uit het water getild. Het jongetje werd door hen uit de auto gehaald en zij hielden het hoofd van de vrouw boven water tot de hulpdiensten ter plaatse waren. De vrouw werd in zeer zorgwekkende toestand overgebracht naar het St. Anthoniusziekenhuis in Nieuwegein. Daar overleed zij korte tijd later. Het jongetje is in stabiele toestand overgebracht naar het zelfde ziekenhuis. Het is niet bekend welke verwondingen hij opliep bij het ongeval.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Ook bij een eenzijdig ongeval op de rijksweg A16 bij Dordrecht verongelukte een echtpaar uit Breda, zo meldt de politie woensdag. Hun 1-jarig zoontje raakte ernstig gewond. Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur in de richting van Breda tussen de afslag ’s-Gravendeel en de Moerdijkbrug. Een personenauto belandde om nog onduidelijke redenen op de kop in de sloot langs de snelweg.

Weggebruikers en hulpverleners haalden de drie inzittenden uit de auto. De slachtoffers werden in zorgwekkende toestand overgebracht naar ziekenhuizen in Dordrecht en Zwijndrecht. In het ziekenhuis bezweken de man en de vrouw aan hun verwondingen.

Door het ongeval ontstonden tijdens de avondspits lange files.

Bij een ongeval op de Noord Ringdijk in Moordrecht kwam een 49-jarige vrouw uit Waddinxveen om het leven bij een frontale aanrijding met een vrachtwagen. Het slachtoffer raakte bekneld en overleed ter plekke aan haar verwondingen.
Provincie:
Tag(s):