zaterdag, 26. augustus 2006 - 8:49

Vier jongens bekennen brandstichting

Groesbeek

Op zondagavond 20 augustus kreeg de politie een melding dat er een molotovcocktail gegooid zou zijn naar een woning aan de Vlierbeshof in Groesbeek. Een 17-jarige jongen, die op dat moment thuis, was zag dat buiten de woning op meerdere plaatsen brand was ontstaan.

De molotovcocktail was tegen een muur gegooid, waarna stukken glas en brandbare vloeistof naar beneden vielen. De jongen wist deze resten met water te blussen. De politie kwam ter plaatse en startte meteen een buurtonderzoek. De Technische Recherche deed een sporenonderzoek. De 41-jarige bewoonster deed aangifte van brandstichting.

Naar aanleiding het onderzoek zijn op woensdag en donderdag 4 aanhoudingen verricht. Het gaat om twee 15-jarige jongens uit Groesbeek en twee jongens van 16 uit Groesbeek en Cuijk.

Alle vier de verdachten hebben een bekentenis afgelegd. De 16-jarige uit Cuijk is voorgeleid bij de kinderrechter en in bewaring gesteld. De drie anderen zijn na verhoor weer heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):