woensdag, 16. augustus 2006 - 15:34

Vier jongeren aangehouden wegens brandstichting

Nieuwkoop

Met de aanhouding van vier jongens in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar, heeft de politie waarschijnlijk de brandstichting in een paardenstal aan de Hogedijk in Nieuwkoop opgelost. Bij de brand op 6 augustus jl. werd de paardenstal grotendeels in de as gelegd.

De uitslaande brand die zondagavond rond 22.20 uur werd ontdekt legde de paardenstal grotendeels in de as. Een man wist nog net op tijd twee pony’s en een trekpaard uit de brandende en vol met rook staande stal te redden. De brandweer haalde op zijn aanwijzingen ook nog enkele konijnen uit de stal. De brandweerkorpsen van Nieuwkoop en Liemeer bestreden het vuur. In verband met het vrijgekomen asbest, werd de directe omgeving uit voorzorg afgezet. Nadat het mogelijke gevaar voor de volksgezondheid was geweken, werd de afzetting weer opgeheven. Door een gespecialiseerd bedrijf werd de stal daags na de brand afgebroken en afgevoerd.

De jongens uit Nieuwkoop werden afgelopen dinsdag in hun woonplaats aangehouden. Twee van hen zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, de andere twee zijn vanwege hun geringe betrokkenheid inmiddels in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):