vrijdag, 26. mei 2006 - 9:39

Vier Leeuwarders verdacht van reeks diefstallen

Leeuwarden

De politie heeft zeven inbraken en diefstallen opgelost, die in de maanden maart en april zijn gepleegd in Leeuwarden en omgeving. De vier verdachten, 31, 37, 26 en 27 jaar, allen uit Leeuwarden, zitten nog vast.

Op 27 april werden de 31- en de 37-jarige verdachte op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een bedrijf aan de Edisonstraat in Leeuwarden. Daarbij werden twee flatscreen-monitoren gestolen. De verdachten konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Tijdens het onderzoek dat volgde, werden nog twee verdachten verhoord. Zij zaten al in voorarrest op verdenking van andere diefstallen.

De vier verdachten worden ervan verdacht in wisselende samenstelling de nodige diefstallen te hebben gepleegd. Daarbij gaat het om een inbraak in een school in Sint Annaparochie waarbij negen computers met monitoren werden gestolen, twee keer een diefstal van een buitenboordmotor in Zuiderburen in Leeuwarden, een inbraak in het "Otterstation" in de Groene Ster nabij Leeuwarden, waarbij twee plasmaschermen werden gestolen, een inbraak in een keet in Leeuwarden waarbij een laptop werd ontvreemd en een inbraak in een bedrijf te Warten waarbij onder andere een laptop en twee buitenboordmotoren werden ontvreemd. De waarde van de totale buit lag tussen de EUR 20.000,- en EUR 30.000,-. Hiervan is niets teruggevonden. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie stelt nog een onderzoek in naar de helers.
Provincie:
Tag(s):