zondag, 12. november 2006 - 20:28

Vier ongevallen met letsel

Zaterdag vonden zowel in Rossum, Nijverdal als Enschede diverse verkeersongevallen plaats waarbij vier personen gewond raakten. In Enschede was bij beide ongevallen een autobus betrokken.

Op zaterdag omstreeks 23.15 uur is een 42-jarige automobilist uit Oldenzaal op de Oldenzaalsestraat in Rossum door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden. De automobilist werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Als er getuigen zijn die meer kunnen vertellen over de toedracht van dit ongeval, dan kunnen zij zich melden bij de politie Twente op het nummer 0900-8844.

Op zaterdag omstreeks 15.45 uur kwam een 63-jarige man uit Wierden op de Grotestraat in Nijverdal ten val. Het slachtoffer maakte deel uit van een groepje ATB-ers en kwam over het zuidelijk fietspad, vanuit de richting Raalte, Nijverdal binnen gereden. De koprijder werd plotseling geconfronteerd met een midden op het fietspad staand schrikhek met daarop een geslotenverklaring. Dit schrikhek was geplaatst vanwege een opbreking van het fietspad bij de Esweg. De man botste tegen het hek en kwam te vallen. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo.

Op zaterdag rond 12.30 uur is een 32-jarige fietster uit Enschede op de Haaksbergerstraat in Enschede in aanraking gekomen met een bus. De vrouw wilde de busbaan oversteken, maar zag hierbij te laat een bus van rechts aankomen en kon niet meer op tijd stoppen. De vrouw is per ambulance met zwaar letsel aan haar voet overgebracht naar het ziekenhuis.

Ook op zaterdag, maar nu rond 15.00 uur vond een aanrijding plaats op de Gronausestraat in Enschede ter hoogte van de uitrit van het Miro-terrein. Een 74-jarige automobilist uit Munster(Dld) reed met zijn vanaf het Miroterrein linksaf de Gronausestraat op. Daar naderde van rechts een bus van Connexxion, die in de richting van Glanerbrug reed. De chauffeur van de bus kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte met zijn bus de auto in de rechterflank. De 78-jarige echtgenote van de automobilist, raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.
De politie die het ongeval heeft onderzocht vraagt getuigen die meer kunnen vertellen over de toedracht van dit ongeval. Zij kunnen zij zich melden bij de politie Twente.
Provincie:
Tag(s):