zondag, 16. juli 2006 - 13:02

Vier records tijdens NBC Open

Eindhoven

Zaterdag was een dag met internationale topatletiek in Eindhoven. De zesde NBC wedstrijd van dit jaar werd gehouden bij PSV Atletiek. De dag werd afgesloten met vier NBC records. Waarbij de 100 meter voor mannen een waar spektakel stuk was.

Op het laatste moment meldde zich enkel snelle internationale atleten voor de 100 meter mannen aan. Resultaat was dat het baan record van 10.37 sec verbeterd kon worden. Dit gebeurde dan ook met bijna 0.10 sec. nu staat het baanrecord en tevens NBC record (oude 10.29) op 10.28 sec. Dit record werd in de boeken gezet door: Chinedu Oriala uit Nigeria. Met dit record plaatste hij zich direct voor de Afrikaanse kampioenschappen.

Op de OSBE 1500 meter wordt al drie jaar op rij het NBC record verbeterd en elke keer is Eindhoven de plaats waar dat gebeurd. Abdalaati Iguider (Marokko) zette het nieuwe record op: 3.37.28 sec.

De Russische Svetlana Bolschakowa sprong zaterdag in Eindhoven 14.09 meter. Dat betekende een verbetering van het NBC record met ruim een meter.

Ook bij het hinkstap-springen voor mannen was er een sterk deelnemersveld. Was er vorig jaar een NBC-record van Jens Heppner (D) dit jaar ging een Nieuw NBC baanrecord naar Marat Safiullin. Een Australische Hinkstap-springer die de afstandverbeterde naar 16.12 meter.

Bij Maarten Persoons was het bij het discuswerpen meteen bij zijn eerste worp al raak. Hij behaalde daarmee de WJK limiet en kan zich opgaan maken voor een trip naar China. Later bevestigde hij zijn goede vorm om nogmaals over de limietgrens te werpen.

Ook bij de vrouwen, in de persoon van Melissa Boekelman, was het raak, In het begin van het seizoen had zij haar WKJ ticket al in de pocket bij het kogelstoten. Vandaag met seniorengewicht behaalde zijn bij kogelstoten ook de EK limiet. Dat ze in goede vorm stak liet ze ook blijken bij het discuswerpen en verbeterde ook hierbij haar persoonlijk record.
Categorie:
Tag(s):