dinsdag, 28. november 2006 - 16:46

Vier verdachten opgepakt in zake liquidatie Onno Meijer

De Tilburgse politie heeft zondagavond en maandagmorgen in samenwerking met de Belgische politie en met toestemming van het Openbaar Ministerie twee verdachten aangehouden in verband met de vermoedelijke liquidatie van Onno Meijer. Gisteravond werd in Baarle-Hertog een 45-jarige Tilburger aangehouden. Vanmorgen werd in Berkel-Enschot een 35-jarige vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie. Ze zijn in verzekering gesteld.

Door het onderzoeksteam zijn maandagmorgen eveneens twee Tilburgers van 34 en 52 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van een drugsdelict. De 45-jarige verdachte en de 34-jarige verdachte zijn door arrestatieteams aangehouden.

Er is op negen adressen, zeven in Nederland en twee in België, een doorzoeking ingesteld. Hierbij zijn 120 politie agenten ingezet. Het gaat om woningen in Tilburg, Berkel-Enschot, Goirle, Turnhout en Baarle-Hertog. Er zijn diverse goederen in beslag genomen.

De politie van het district Tilburg startte op maandag 9 oktober jl. in overleg met het Openbaar Ministerie met een Team Grootschalige Opsporing (TGO) in verband met de vermoedelijke liquidatie van een man genaamd Onno Meijer.

Meijer werd in 1997 aangehouden als een van de verdachten van de Brabantse drugsgroepering Slagwerk. Hij werd voor het laatst gezien op vrijdag 25 oktober 2002. Meijer was toen 41 jaar. Hij bezocht toen samen met zijn Maltese vriendin en twee van zijn zonen bekenden in Gilze. Vervolgens reden ze die dag naar Baarle-Nassau. Meijer heeft daar zijn vriendin en kinderen bij een café afgezet en is daarna door niemand meer gezien. Hij werd nooit als vermist opgegeven. Uit een ander politieonderzoek bleek vorig jaar dat Meijer hoogstwaarschijnlijk kort na zijn verdwijning om het leven is gebracht.

In maart 2005 werd in de omgeving van het Wijckermeer (Put van Reef) in Gilze en vorige week op het bosperceel Klein Zwitserland, eveneens in Gilze, tevergeefs gezocht naar het lichaam van Onno Meijer. In oktober 2006 werd in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor deze zaak.
Provincie:
Tag(s):