vrijdag, 17. november 2006 - 23:53

Vier verdachten opgepakt na achtervolging

De politie Gelderland-Midden heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier mannen opgepakt die ervan worden verdacht te hebben ingebroken in Didam. De vier konden na een achtervolging uiteindelijk worden aangehouden op de Zelderseweg in Terschuur.

Bij de achtervolging werden politiewagens uit Barneveld, Nijkerk, Ede en Wageningen ingezet en twee voertuigen van de verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten. De verdachten zijn allen afkomstig uit Amsterdam en tussen de 18 en 20 jaar oud.

Even voor één uur werd door de politie Noord- en Oost Gelderland verzocht uit te zien naar een groene Opel die betrokken zou zijn geweest bij een inbraak in een benzinestation in Didam. De wagen zou zijn weggereden over de A12 richting Arnhem. Kort na de melding werd de bewuste Opel ter hoogte van Ede rijdend aangetroffen waarop de achtervolging werd ingezet.

De rit ging met hoge snelheid via de A30 richting Barneveld. Aan het eind van deze weg bleek de Opel tegen een stalen hek te zijn gereden en waren de inzittenden te voet gevlucht. Aan de hand van een getuige konden de vier even later alsnog worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):